KÄSILLÄ TEKEMISESTÄ AMMATTI

Antti Koski, ohutlevyseppä

Neljä ja puoli vuotta sitten turkulaistunut Antti Koski päätyi Turun Teräskalusteelle levyseppähitsaajan koulutuksen ja erinäisten metallialan töiden myötä. Käsillä tekeminen oli ja on Antille edelleen yksi tärkeimmistä motivaattoreista.

Kun muutto Turkuun tuli ajankohtaiseksi puolison koulupaikan myötä, oli aika etsiä uusi työpaikka. Haku tärppäsi ensimmäisen paikan, Turun Teräskalusteen, kohdalla.

– Ensimmäiset viikot ja kuukaudet kuluivat perehdytyksen ja perushommien parissa. Työnkuvani on sittemmin laajentunut, eikä ole konetta, jota en olisi tähän mennessä käyttänyt. Olen vähän niin kuin joka paikan höylä. Päivääni saattaa kuulua trukin käyttöä pihan auraamisesta kuormien tekoon ja purkuun, erinäisiä leikkuutöitä, särmäystä, taivutusta, hitsausta, hiontaa, pintakäsittelyä, kokoonpanoa, asennuksia ja asiakaskäyntejä. Vaihtelevuus onkin yksi työni parhaista puolista.

Turusta Dubaihin

Vahvan kansainvälisen aseman ansiosta työ Turun Teräskalusteella on vienyt Antin aina koti-Suomesta Dubaihin asti. Katosprojekti Dubain Burj al-arab -pilvenpiirtäjän yhteyteen onkin ollut yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista.

– Se oli ennennäkemätön projekti, jota tehtiin isolla porukalla. Tiimissämme oli vaihdellen 4–8 henkilöä, mutta työmaalla oli päivittäin töissä noin 80 henkilöä. Hyvää tekemisen meininkiä, vaikka työ olikin erittäin haastavaa ympäristöstä ja olosuhteista johtuen.

Rennon ja toisiaan tukevan työporukan ansiosta työt maistuvat myös Turun verstaalla. Välillä töitä tehdään itsenäisesti ja välillä isommalla porukalla, ja apua on aina saatavilla. Myös ylpeys omasta työstä on vahvasti läsnä.

– Työni vaatii paineensietokykyä ja joustavuutta, koska satunnaiset akuuttitilanteet saattavat laittaa aikataulut uusiksi. Joustavuus on kuitenkin vastavuoroista, ja vapaapäivät onnistuvat, kun niistä sovitaan ajoissa. TUTEKAn porukkaa pidetään alalla kovina tekijöinä, ja voin ylpeydellä sanoa olevani täällä töissä.

Vapaa-ajan harrastukset tuovat hyvää vastapainoa ajoittain hektiselle työlle.
– Vapaa-aikani kuluu autoharrastuksen ja koiran parissa. Toinen autoistani on ensimmäisen sukupolven Golf. Sillä liikkuessa pitää aina olla kontillinen työkaluja mukana, ja muutama sata ajokilometriä taitaa olla pisin matkani sillä. Monesti on tullut jotain, mutta omin avuin on kuitenkin päästy jatkamaan matkaa. Valokuvaan myös jonkin verran.

Tuteka on InstagramThis error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.